YAS Installatie logo wit

Cv-ketel storing en onderhoud

Cv-onderhoud in Groningen en omstreken

Het hebben van een goed functionerende cv-ketel is enorm belangrijk. De cv-ketel is namelijk het kloppende hart van een efficiënt verwarmingssysteem in uw woning. Onze ervaren cv-installateurs zorgen ervoor dat uw cv-ketel optimaal kan presteren.

Prestatie icoon

Verbeterde efficiëntie

Een goed onderhouden cv-ketel functioneert beter. Tijdens het gebruik kan er namelijk kalk, slib of lucht ophopen in het systeem. Dit kan de warmteoverdracht belemmeren. Tijdens de onderhoudsbeurt worden deze ongewenste elementen verwijderd. Hierdoor kan de ketel weer optimaal presteren.

Garantie icoon

Veiligheid

Veiligheid is een topprioriteit. Slecht onderhouden cv-ketels kunnen mogelijk leiden tot koolmonoxidelekken. Dit is een kleur- en geurloos gas dat ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Wij kunnen eventuele lekken tijdig detecteren en verhelpen. Hierdoor wordt de veiligheid en gezondheid van u en uw medebewoners gewaarborgd.

extensie icoon

Verlenging van de levensduur

Net als elk ander apparaat heeft een cv-ketel onderhoud nodig om de levensduur te verlengen. Regelmatige inspecties en reinigingen verminderen de slijtage van de onderdelen. Hierdoor wordt de kans op storingen en onverwachte uitval aanzienlijk verminderd.

Professionele Cv-ketel Installatie

Cv-onderhoud Groningen

Buiten het standaard ketelonderhoud in Groningen wordt er ook gekeken naar de rookgasafvoer en de luchttoevoer. Deze moeten namelijk voldoen aan ROGAFA richtlijnen om een veilige installatie te garanderen. Vrijwel alle ongelukken rondom cv-ketels ontstaan bij het niet correct na leven van de regels omtrent de afvoer van rookgassen. Mocht de situatie niet veilig zijn, wordt er natuurlijk overlegd met de klant hoe we dit kunnen aanpakken.

Een standaard losse onderhoudsbeurt is €119,95 incl. btw. Hier komen nog materiaal kosten bij die per type cv-ketel verschillend zijn. Standaard cv onderhoud in Groningen bestaat uit de onder genoemde werkzaamheden.

Cv-ketel Installatie
cv-ketel installateur

Hoe gaan wij te werk?

Tijdens het cv-onderhoud wordt de cv-installatie algeheel geïnspecteerd. Alle pakkingen worden volgens fabrikant voorschrift vervangen. Daarnaast worden de wisselaar en sifon gereinigd. Er wordt een gasdichtheidsmeting uitgevoerd waarbij er wordt nagekeken of er gas ontsnapt tussen de gaskraan en het gasblok.

Ten slotte wordt een rookgasmeting uitgevoerd. Hierbij wordt de gas/lucht verhouding gemeten. Indien nodig wordt dit volgens fabrikant voorschriften correct afgesteld. Dit om te allen tijde een zuivere verbranding te garanderen. Hiermee blijft het rendement van de ketel optimaal en is de koolmonoxide productie minimaal.
Een slechte gas/lucht verhouding kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Hiermee krijg je onzuivere verbranding en hoge concentraties koolmonoxide. Dit is natuurlijk levensgevaarlijk indien er een lek ontstaat in of om de ketel.
CV ketel laten installeren

Wij regelen ook cv-ketel reparaties!

Is uw cv-ketel kapot of geeft hij een storing? Dan komen wij het repareren! Geef alle relevante informatie (probleem en type storing) op in het contactformulier. Zo kunnen wij u gerichter helpen.

De kosten van een cv-ketel reparatie in Groningen hangen af van wat het exacte probleem is. Zodra dit duidelijk is stellen wij een offerte voor u op. Bent u toe aan een nieuwe cv? Wij helpen u ook graag bij de aankoop van een cv-ketel installatie.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op en krijg een advies op maat van Yas Installatie. Ook voor cv-ketel installaties zijn wij te bereiken.